De biljartkoning en - koningin op een praalwagen tijdens de grote optocht tijdens Dorpsfeest Markelo 2019. Dit jaar geen optocht en ook geen biljartcompetitie vanwege corona.
Volledig scherm
De biljartkoning en - koningin op een praalwagen tijdens de grote optocht tijdens Dorpsfeest Markelo 2019. Dit jaar geen optocht en ook geen biljartcompetitie vanwege corona. © Fotostudio Markelo

Pas eind augustus feest, maar nu al schrapt Dorpsfeest Markelo programmaonderdelen vanwege corona

MARKELO Dorpsfeest Markelo wordt pas in het laatste weekend van augustus gevierd. Toch heeft het bestuur nu al besloten het programma voor het feest aan te passen, in verband met de uitbraak van het coronavirus. 

„Het is helaas onvermijdelijk om nu al maatregelen te treffen met betrekking tot het programma voor Dorpsfeest Markelo 2020. Met pijn in het hart maken we bekend dat zowel de biljartcompetitie als de grote optocht op zondag niet doorgaan”, meldt het bestuur in een persbericht. 

Zorg over de toekomst

De maatregelen houden verband met de sluiting van horeca en andere midden- en kleinbedrijven. „Ook zijn er zorgen over onze gezondheid en de toekomst. Duidelijk geen ingrediënten voor het houden van een biljartcompetitie of het bouwen van een praalwagen. We moeten immers thuis blijven en afstand houden.”

Hoop op begrip

Voorzitter Hilko Pruntel: „Hoewel wij beseffen dat de teleurstelling misschien groot is, gaat Dorpsfeest Markelo ervan uit dat er begrip is voor deze moeilijke beslissing. Wij vinden het als bestuur en commissies onze verantwoordelijkheid om dit besluit nu te nemen. Om duidelijkheid te scheppen voor deelnemers van het biljarttoernooi en om investeringen en onnodige kosten voor de buurten en vrije wagens te voorkomen.” 

Het feest gaat vooralsnog door

„Natuurlijk werken we met alle commissies keihard door aan een aangepast programma voor als de strijd rondom het coronavirus hopelijk begin zomer gewonnen is. Want Dorpsfeest Markelo 2020 staat op dit moment nog steeds op de agenda.”

Hengelo e.o.