Volledig scherm
Burgemeester Ellen Nauta heeft zojuist een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Pietie Krabbendam: „U heeft het hart op de goede plek.” © Lenneke Lingmont

Pietie uit Goor heeft het hart op de goede plek

DELDEN - Ze was naar Het Witte Paard in Delden gelokt onder hem mom van een bijeenkomst naar aanleiding van 12,5 jaar coördinatorschap bij de Stichting Leendert Vriel. Eén keer daar aangekomen, bleek dat Pietie Krabbendam een feestje werd aangeboden met als bonus een lintje van de koning. Sinds maandag mag de Goorse zich Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Krabbendam coördineert zestien vrijwilligers van de stichting van de afdeling Hof van Twente, die hulp biedt aan terminale patiënten en hun familie ontlast. Als mantelzorg te zwaar wordt of er even rust nodig is voor familie en vrienden, nemen vrijwilligers de taak waar. Dat kan 24 uur per dag. Burgemeester Nauta van Hof van Twente zei Krabbendam dankbaar te zijn voor het vrijwilligerswerk dat ze doet voor de inwoners van Hof van Twente die dat nodig hebben. 

Betrokkenheid

,,Ik heb me laten vertellen dat uw betrokkenheid groot is”, aldus Nauta, „u onderhoudt de contacten met de naaste familieleden, met huisartsen en thuiszorgorganisaties. U overlegt welke hulp geboden moet worden en met welke intensiteit, u probeert niet alleen een goede match te maken tussen patiënten en vrijwilliger, maar u slaagt daar veelal ook heel goed in. U heeft het hart op de goede plek.”

Volgens een ontroerde en naar eigen zeggen perplexe en totaal verraste Krabbendam is dat nou juist één van de belangrijkste van haar taken.  ,,Het werkt toch het beste als bijvoorbeeld iemand met een agrarische achtergrond een vrijwilliger naast zich krijgt die eenzelfde achtergrond heeft.”

Hengelo e.o.