Volledig scherm
© carlo ter ellen

Plan sportpark De Mors in Delden positief ontvangen

DELDEN - De plannen voor een nieuwe, multifunctionele sporthal De Mors en vergaande samenwerking tussen de gebruikers ervan zijn positief, maar ook kritisch in Delden ontvangen.

Dat bleek eerder deze week tijdens een informatiebijeenkomst in Stadscentrum Het Parochiehuis. De presentatie van de voornemens werd bezocht door ongeveer 150 Deldenaren. De organisatie had op helft gerekend.

Applaus
Na afloop klonk er applaus voor de projectgroep die met de toekomst van sportcomplex De Mors is belast. „We zijn blij met de grote opkomst. Het is ook goed dat mensen vragen stellen en af en toe kritisch zijn”, zei voorzitter Huub Oonk van de Stichting Beheer Registergoederen (SBR).

De sportverenigingen SV Delden, DKV Zwart Wit, DHV en DEVOC werken samen met de SBR toe naar een herinrichting van De Mors. De SBR beheert onder meer zwembad De Mors en sporthal De Reiger.

Nodig
Veranderingen en vergaande samenwerking tussen de sportclubs zijn nodig om ook over 30 jaar verschillende sporten in Delden te kunnen aanbieden, gezien de bevolkingskrimp en vergrijzing. Sportclubs willen daarop inspelen en kunnen door samenwerking, zonder fusie, gebruikmaken van elkaars faciliteiten. Bovendien zijn de sportaccommodaties van de afzonderlijke verenigingen toe aan (groot) onderhoud en voldoet sporthal De Reiger niet meer aan de moderne tijd.

Vragen
Een bundeling van sportverenigingen in een vernieuwde De Mors is daarom volgens de clubs goed. De gemeente is eveneens voorstander van clustering van sporten op één complex.

Bezoekers stelden vragen over de financiering en de investering vanuit de gemeente. Wethouder Pieter van Zwanenburg: „We moeten kijken wat het onderhoud nu kost en dat afzetten tegen de kosten van nieuwbouw.” Cijfers over kosten werden niet genoemd.

Struikelblok
De bereikbaarheid van de nieuwe accommodatie voor scholen is mogelijk nog een struikelblok in de plannen. Directeur Geert Ros van de Erve Hooyerinck zei dat zijn leerlingen in de nieuwe situatie in totaal 40 minuten kwijt zijn aan heen en weer lopen naar de sporthal. Ros: „Dan heb ik het nog niet over douchen en omkleden. Bovendien moeten we dan met de groepen 3, 4 en 5 in een lange slinger de drukke Vossenbrinkweg oversteken. De huidige situatie is voor ons perfect: de sporthal is op korte afstand en de route is veilig.”

Anderen lieten eveneens weten dat de Vossenbrinkweg, met veel (vracht)verkeer, als ‘aanrijroute’ een probleem is. Oonk zei dat dit de aandacht van de projectgroep heeft.

Hengelo e.o.