Volledig scherm
Plan Kistemaker

Plan voor appartementencomplex Markelo ter inzage

MARKELO - De plannen voor ‘Plan Kistemaker’, het appartementencomplex dat ontwikkelaar Ter Steege uit Rijssen op de plek van de voormalige slijterij Kistemaker aan de Grotestraat in Markelo wil bouwen wordt niet aangepast.

Een aantal omwonenden maakt zich zorgen over de omvang van het bouwwerk en overlast door de aanleg van een nieuwe parkeerplaats. Maar het college van B en W is van mening dat het plan goed pas op de hoek van de Grotestraat en de Bergweg en gaat het ontwerp-bestemmingsplan niet aanpassen.

Plan Kistemaker voorziet in twee appartementencomplexen op die plek, met in totaal twaalf appartementen. Op de begane grond van een van de gebouwen is ruimte voor detailhandel.

Bij de gemeente zijn in totaal drie zogenoemde ‘inspraakreacties’ binnengekomen op het ontwerp voor het complex. Een reactie richt zich het volume van het gebouw: gevreesd wordt voor inkijk en minder daglicht. Verder vrezen omwonenden overlast en toename van onveiligheid op de nieuw aan te leggen parkeerplaats. Daarvoor gaat de gemeente in gesprek met de insprekers om te onderzoeken hoe dat gevoel van onveiligheid weggenomen kan worden.

Het ontwerp-bestemmingsplan voor Plan Kistemaker ligt gedurende zes weken ter inzage.

Hengelo e.o.