Volledig scherm
Omwonenden Willem Teger en Geert Jan Bittink (blauwe blouse) in juni voor half omgewaaid plataan op het Plein onder de Platanen. © Arjan Gotink

Platanen in Diepenheim mogen blijven

Diepenheim De door storm afgebroken plataan op het Plein onder de Platanen in Diepenheim kan blijven staan. De gehalveerde boom is voldoende vitaal en geen risico voor de omgeving als die goed gesnoeid blijft worden. Dit blijkt uit onderzoek van een adviesbureau in opdracht van de gemeente Hof van Twente. Het Stedeke werd begin juni getroffen door een hoosbui met harde windstoten.

Nadat het noodweer over was bleken de kruin en een deel van de stam van de kleinste van de drie platanen het noodweer niet te hebben overleefd. Het afgeknapte deel was niet op omliggende panden gevallen, maar richting Grotestraat tot bijna in de tuin van een andere omwonende. Bij omwonenden heerste zorg over de conditie van de platanen, ook wel de ‘juwelen van Diepenheim’ genoemd.

Beide andere platanen zijn ook gezond en kunnen volgens de gemeente nog lange tijd mee.  Een tak van één van deze twee bomen is gekapt, omdat die was aangetast met weerschijnzwam. Omwonende Willem Teger is blij dat de boom kan blijven: ,,Dit is geweldig nieuws. De platanen horen bij Diepenheim.”

Hengelo e.o.