Volledig scherm
© Getty Images

Politiek wil onderzoek naar dure aansluitingen glasvezel Hof van Twente

GOOR - CDA, VVD en SP dienen vanavond in de raad een motie in waarin ze B en W vragen onderzoek te doen naar de 4 procentsgroep die moet bijbetalen om ook aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk dat Cogas in Hof van Twente gaat aanleggen.

Dat onderzoek moet bepalen of er hulp dan wel ondersteuning nodig is voor de ‘maatwerkadressen’. Of dat er toe kan leiden dat de gemeente financieel bijspringt kan VVD-fractievoorzitter Gerda Bruins nog niet zeggen. Ze wil eerst de uitkomsten van dat onderzoek afwachten.

Motie
De raad nam eerder unaniem een motie aan, dat in principe iedereen in het buitengebied glasvezel moet kunnen krijgen. Volgens haar gaat het om circa 60 huishoudens die niet akkoord gaan met het maatwerkvoorstel van Cogas vanwege de hoge kosten.

Het CDA-raadslid Arjan Zandvoort zegt dat mensen in een sociaal isolement kunnen komen als glasvezel duur is.

Voor de PvdA zijn de genoemde bijdragen ‘onacceptabel’, zegt het raadslid Roel Bergman. Volgens hem zijn creatieve oplossingen nodig.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.