Volledig scherm
Het gebouw van de Kunstvereniging in Diepenheim © Carlo ter Ellen DTCT

Prettige meevaller: vereniging in Diepenheim krijgt 285.000 euro

DIEPENHEIM – De Kunstvereniging in Diepenheim krijgt 285.000 euro van het Mondriaan Fonds. De bijdrage geldt voor de jaren 2018 en 2019.

De Kunstvereniging is een van de veertien instellingen op het gebied van beeldende kunst in Nederland en het Caribische gebied die hun verzoek om financiële steun zagen gehonoreerd. Volgens het Fonds is de Diepenheimse kunstinstelling een presentatiepunt met een regionale en ook landelijke uitstraling en levert zij een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de hedendaagse kunst in Nederland. In totaal 29 instellingen deden dit jaar een beroep op het fonds.

De Kunstvereniging in Diepenheim biedt een podium aan kunstenaars op het gebied van tekenkunst, ruimtelijke kunst en kunst in de openbare ruimte. Behalve van het Mondriaan Fonds krijgt  de vereniging subsidie van de gemeente Hof van Twente en de provincie Overijssel.

  1. Diepenheim bereidt zich voor op Kunstmoment

    Diepenheim bereidt zich voor op Kunstmo­ment

    Diepenheim - Diepenheim maakt zich op voor Kunstmoment dat van 18 tot 28 oktober in het stedeke en in het buitengebied wordt gehouden. Maandagmiddag arriveerde aan de Oude Borculoseweg op een dieplader van het Almelose transportbedrijf Bolk het 3.80 meter hoge kunstwerk De Oermoeder van kunstenares Lotje de Lussanet die sinds een half jaar in Diepenheim woont. De Oermoeder kreeg met behulp van een kraan een plek naast de Noordhollandse schuur van erve De Helle van Mara ter Kuile en Jan-Willem van Beusekom in het buitengebied. Het kunstwerk van cortenstaal is voor Kunstmoment uit de beeldenroute rondom Slot Zeist gehaald waar het enkele jaren staat en zal na Kunstmoment weer naar Zeist terugkeren. De Oermoeder is bedoeld als eye-catcher voor ander werk van Lotje de Lussanet dat in de schuur aan de Oude Borculoseweg staat.

Hengelo e.o.