Volledig scherm

PvdA zet vraagtekens bij bouw nieuwe Lidl Goor

GOOR - De PvdA wil weten hoe het mogelijk is dat Ten Brinke Vastgoed een omgevingsvergunning krijgt voor de bouw van de nieuwe Lidl aan de Kerkstraat in Goor. Dit omdat de raad in 2011 heeft uitgesproken op deze plek geen nieuwe detailhandel te willen.

Raadslid Roel Bergman wil daarnaast weten van het wat het college vindt van de ontwikkeling. „Staat het college nog achter de uitgangspunten van 2011: geen nieuwe detailhandel buiten het winkelgebied in Goor?”, schrijft Bergman.

In 2011 heeft de gemeenteraad een tijdelijk besluit genomen, ter voorbereiding op het Masterplan Goor dat later in 2012 zou worden vastgesteld. In dat ‘voorbereidingsbesluit’, dat een jaar geldig is, staat expliciet vermeld dat de raad geen nieuwe detailhandel wil toestaan buiten het winkelgebied van Goor. De Kerkstraat valt niet onder het winkelgebied.

„Maar het college is er nooit meer op teruggekomen. Met als gevolg dat na een jaar dat besluit is komen te vervallen. En het oude bestemmingsplan uit 2010, dat wél nieuwe detailhandel toestaat, weer geldt.”

Bergman wil van het college weten of er nog manieren zijn om de bouw van de nieuwe supermarkt op deze plek alsnog tegen te houden.

Hengelo e.o.