Volledig scherm
PREMIUM
Vanavond gaat de gemeenteraadsvergadering over de begroting van Hof van Twente verder. Belangrijkste vraag: wat wordt er gedaan aan de uitdijende kosten van de zorg? © Emiel Muijderman

Raad wil weten hoe de zorg wordt betaald in Hof van Twente

GOOR - Hoe gaat Hof van Twente de zorg in de toekomst betalen? Het was hét onderwerp van debat tijdens de bespreking van de gemeentelijke begroting voor 2019. Als de overheid niet bijspringt, draaien inwoners van Hof van Twente er voor op. Volgens wethouder Harry Scholten is hij dan genoodzaakt om te snijden in de subsidies voor sport, cultuur en welzijn.

Het voorstel van wethouder Scholten leidde tot een flinke discussie in de gemeenteraad. Want ja, het is belangrijk om een stevig signaal af te geven aan de rijksoverheid. Door de extra zorgtaken dreigen financieel gezonde gemeenten in de problemen te komen. Maar volgens de raad moet het college ook kritisch naar zichzelf kijken en eindelijk komen met een duidelijke visie op hoe de gemeentelijke zorg in de toekomst georganiseerd moet worden, de zogeheten zorgtransformatie.

Hengelo e.o.