Juni 2018: Ontruiming van het pand boven een winkel aan de Hogestraat in het centrum van Dinxperlo waar een wietkwekerij werd gevonden.
Volledig scherm
Juni 2018: Ontruiming van het pand boven een winkel aan de Hogestraat in het centrum van Dinxperlo waar een wietkwekerij werd gevonden. © Eastview Media

‘Raar verhaal’ maar toch vrijspraak voor man uit Goor na betrokkenheid bij wietkwekerij

DINXPERLO/ GOOR - Een 52-jarige man uit het Goor is vrijdag vrijgesproken voor betrokkenheid bij een wietkwekerij in Dinxperlo, die medio 2018 werd ontdekt door de politie.

Na een melding van een buurman over afgeplakte ramen en het brommende geluid van een ventilator, viel de politie op 26 juni 2018 een appartement binnen in een wooncomplex aan de Hogestraat in Dinxperlo. In twee slaapkamers vonden agenten wietkwekerijen, met samen 362 planten.

Geld

De huurder van het appartement, een 52-jarige man die inmiddels in Goor woont, werd een paar weken later aangehouden en stond vrijdag voor de politierechter. Hij zei dat hij destijds geen geld had om te huur te kunnen betalen. ,,Ik heb toen iemand anders in het appartement laten wonen. Hij betaalde mij cash zodat ik iedere maand op tijd kon betalen. Het idee was om terug te gaan nadat ik weer geld zou hebben. Van een hennepkwekerij weet ik echt helemaal niets.”

In de maanden dat de verdachte bij een vriend in Haarlem logeerde, zou hij slechts een of twee keer in zijn Dinxperlose appartement zijn geweest om wat kleding en andere spullen te halen. ,,Ik ben toen niet boven geweest. Ik heb wat gepakt en was binnen een paar minuten weer buiten.”

‘Raar verhaal’

Volgens de officier van justitie had de verdachte kunnen en moeten weten dat er iets niet klopte. De officier: ,,De afgeplakte ramen en een ventilator zouden u volledig zijn ontgaan? Ik geloof dat niet.”

Ze eiste een werkstraf van 100 uur voor betrokkenheid bij de wietplantage. De politierechter ging daar niet in mee. ,,Het is en blijft een raar verhaal met veel verdachte omstandigheden, maar het is niet genoeg en daarom spreek ik u vrij.”

Daarbij nam de rechter mee dat de verdachte in de bewuste periode nauwelijks in Nederland was, maar regelmatig naar Libanon vloog naar zijn zieke vader.

Hengelo e.o.