Kasteel Warmelo in Diepenheim. Kou en ongedierte moet de huurder voor lief nemen, maar de rechter gelast wel dat andere gebreken in de dienstwoning worden verholpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Warmelo in Diepenheim. Kou en ongedierte moet de huurder voor lief nemen, maar de rechter gelast wel dat andere gebreken in de dienstwoning worden verholpen. © vrij

Rechter komt rioollucht snuiven en besluit: kasteel Warmelo in Diepenheim moet allerlei gebreken in dienstwoning herstellen

DIEPENHEIM - Kou, tocht en ongedierte als muizen en pissebedden moet de huurster van een pand van kasteel Warmelo in Diepenheim van de rechter voor lief nemen. Maar andere gebreken aan het gebouw moeten worden hersteld.

  1. Oud-groenteboer Paul Subelack voelt zich meer Ier dan Twentenaar: ‘Ik ben niet vertrokken, maar thuisgekomen’
    PREMIUM
    Eens een Tukker

    Oud-groente­boer Paul Subelack voelt zich meer Ier dan Twentenaar: ‘Ik ben niet vertrokken, maar thuisgeko­men’

    Of het wel eens regent? „Eigenlijk altijd”, zegt Paul Subelack (74) vanuit het Ierse Bangor Erris. Na een leven als groenteboer in Delden en Hengelo vertrok hij 22 jaar geleden uit Twente. De regen doet niets af aan de vreugde, die hij elke dag ervaart in zijn nieuwe vaderland. Binnenkort verschijnt zijn boek, een wegwijzer voor emigranten. „Van Ierland krijgt niemand spijt.”

Hengelo e.o.