Recyclemachine voor plastic in Markelo

VideoMARKELO - Hoe mooi kan het zijn: van zwerfafval echt nieuwe producten maken. Kinderen in Markelo kregen dat woensdag met eigen ogen te zien.

Onder het motto ‘Plastic is geen afval, maar grondstof’ werd op het Kaasplein namelijk het startschot gegeven voor ‘Hof van Plastic on Tour’. Dat is een initiatief van de Lionsclub Goor-Markelo-Diepenheim in samenwerking met Hofkracht en Hof van Plastic. De aanwezige kinderen zamelden plastic zwerfafval in dat vervolgens in enkele machines werd omgevormd tot materiaal voor 3D-printers en voor andere nieuwe producten, zoals hulsen voor balpennen.

Prijswinnend idee

Het idee voor ‘Hof Plastic on Tour’ komt van de Markelose architect Gerard ter Hofte. Hij won er in de categorie volwassenen de Duurzaamheidsprijs 2017-2018 van de gemeente mee. Ter Hofte gaat met de recyclemachine door de gemeente toeren en wil die ook inzetten bij evenementen. Maar woensdag maakte hij de plaatselijke jeugd alvast enthousiast.

Volledig scherm
© Frans Nikkels
Volledig scherm
© Frans Nikkels
MARKELO - startsschot hof van plastic on tour, op kaasplein staan machines die van plastic zwerfafval nieuwe producten maken. Project van Gerard ter Hofte .
EDITIE: HE
FOTO: Frans Nikkels FN20180627
Volledig scherm
MARKELO - startsschot hof van plastic on tour, op kaasplein staan machines die van plastic zwerfafval nieuwe producten maken. Project van Gerard ter Hofte . EDITIE: HE FOTO: Frans Nikkels FN20180627 © Frans Nikkels

Hengelo e.o.