Volledig scherm
Rene Versteegen is mede-eigenaar Primera-winkel in Goor en heeft een boek geschreven. FOTO: Lars Smook © Lars Smook

René uit Goor schrijft boek over avonturen van blindengeleidehond

GOOR - 'Missy Impossible - blindengeleidehond - Over Pokkies en Handtasjes'. Zo heet het boek van Gorenaar René Versteegen.

Versteegen heeft het syndroon van Usher. Dat houdt in dat hij slechthorend is en in de nabije toekomst blind wordt. Hij kreeg in 2014 een blindengeleidehond toegewezen en begon een facebookpagina om mensen in zijn omgeving het leven met een hulphond te laten beleven. De leukste verhalen zijn gebundeld in het boek van de mede-eigenaar van de Primera-winkel in Goor.

Versteegen kwam vorig jaar in het nieuws, omdat hij een brief aan premier Mark Rutte schreef. Aanleiding was dat hij nog maar een zicht heeft van vijf procent en zijn werk eigenlijk niet meer kan doen door zijn progressieve aandoening. Omdat de Gorenaar ooit besloot om voor zichzelf te beginnen, kan hij niet op een WAO-uitkering terugvallen. Rutte kon hem geen soelaas bieden.

Het boek is te bestellen via www.boekscout.nl, telt 280 pagina's, inclusief illustraties, en kost 22,50 euro. ISBN: 978-94-0224-256-0.

Hengelo e.o.