Volledig scherm
© Erna Lammers

Riool op instorten op drie plekken in Hengevelde

HENGEVELDE - Het riool in de Goorsestraat, de Diepenheimsestraat en de Nieuwstraat is op sommige plekken zo slecht, dat het riool dreigt in te storten. Om erger te voorkomen, gaat de gemeente nog deze maand aan de slag met het riool.

Renovatie
Op andere plekken is de doorstroming niet meer optimaal doordat boomwortels of andere obstakels in het riool zijn doorgedrongen. Een compleet nieuw riool is niet nodig. De gemeente heeft de firma Insituform opdracht gegeven de rioolbuizen te renoveren.

De eerste werkzaamheden aan het riool in de Goorsestraat en in de Diepenheimsestraat beginnen eind november. Het riool in de Nieuwstraat wordt in het begin van het nieuwe jaar aangepakt.

Kunststoflaag
De rioolbuizen worden van binnenuit van een nieuwe kunststoflaag voorzien. Als dit werk is gebeurd, kan het riool weer ruim 25 jaar mee.
Aanwonenden ondervinden maar weinig hinder van de werkzaamheden, aldus de gemeente. De straten hoeven met deze methode namelijk niet op de kop. Er wordt gewerkt met inspectieputten.

Omleiding
Op de hoek van de Kerkstraat met de Goorsestraat moet een verzakte rioolbuis worden vervangen. Daarvoor wordt de toegang naar de Kerkstraat vanaf de Goorsestraat van 23 tot en met 30 november afgesloten. Hiervoor wordt een omleiding ingesteld. De omleidingsroute loopt via de Koude Dijk.

Hengelo e.o.