Volledig scherm
De intocht in 2015. © Lenneke Lingmont

Rolstoelvierdaagse Delden: situatie per dag bekijken

DELDEN - Alsof de Twentse Rolstoelvierdaagse er patent op heeft: een hittegolf, precies als de wedstrijden worden verreden. Het festijn gaat vooralsnog door, maar de situatie wordt van dag tot dag bekeken.

Het is de 31-ste editie die op het punt van beginnen staat. Maandagavond het criterium, dinsdag de eerste ritten. Die gaan door, zegt woordvoerder Rob Hansen van de Stichting Twentse Sportbelangen. Hoe de dagen erna aflopen, is onzeker. „Woensdag en donderdag worden nijpende dagen. Per dag gaan we bekijken wat er kan. Routes kunnen worden ingekort, er kan vroeger worden gestart. Of we halen een dag eruit.”

Geconfronteerd

De Rolstoelvierdaagse wordt niet voor het eerst geconfronteerd met grote hitte: in 2013 en 2018 moest het festijn om die reden worden afgeblazen. Nu zijn de voorspellingen weer ‘spannend’ maar Hansen benadrukt dat er al veel mensen naar Delden zijn afgereisd. „Daarom gaat het vooralsnog door. Met die mogelijkheden om later in de week forse aanpassingen te doen.”

Routeboek

Ruim 100 deelnemers doen mee. De routes voeren onder meer richting Haaksbergen, Lochem, de Holterberg en Saasveld. Het voordeel van de afgelasting van vorig jaar is dat het routeboek niet aangepast hoefde te worden. Hansen: „De deelnemers komen op veel vaste plaatsen, maar we proberen wel ieder jaar wat variatie aan te brengen in de routes.”

De rolstoelvierdaagse is van dinsdag 23 juli tot en met vrijdag 26 juli.

Hengelo e.o.