Rolstoelvierdaagse neemt meer maatregelen vanwege hitte, intocht geschrapt

VideoDELDEN - De resterende dagen van de Twentse Rolstoelvierdaagse gaan vanaf woensdag om 08.00 uur van start en alleen de 10 kilometer wordt verreden. Zo maakt de organisatie dinsdagmiddag bekend. Ook de intocht gaat vrijdag niet door

In verband met de hitte was al bekend dat de Rolstoelvierdaagse per dag zou bekijken of er maatregelen zouden volgen. “Na veel wikken en wegen en informatie te hebben ingewonnen bij diverse instanties zijn we tot dit besluit gekomen”, schrijft de organisatie. Deelnemers aan de etappes van woensdag, donderdag en vrijdag moeten om uiterlijk 11.00 uur binnen zijn. 

Eerder maatregelen

Deze dinsdag was de eerste dag van de Rolstoelvierdaagse. De start werd al eerder vervroegd naar 9.00 tot 9.30 uur, de eindtijd naar 13.00 uur. Door de aanstaande hittegolf werdhet afstanden al teruggebracht naar twee: 10 of 25 kilometer. Ook de 25 is nu dus geschrapt.

De maatregelen gelden ook voor de etappes van donderdag en vrijdag.Ook is bekend gemaakt dat de traditionele intocht in het centrum van Delden aankomende vrijdagmiddag niet doorgaat. 

Volledig scherm
2019-07-23 12:05:08 DELDEN - Deelnemers in actie tijdens de eerste dag van de Twentse Rolstoelvierdaagse. Vanwege de hittegolf is het programma aangepast en zijn de routes ingekort. ANP VINCENT JANNINK © ANP

Hengelo e.o.