Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar raceten de deelnemers aan de Ronde van Markelo nog door het dorp. Dit jaar heeft de Stichting Wielersport Markelo een nieuwe route uitgezet, voor het eerst over de Markeloseberg. © Christian van der Meij

Ronde van Markelo: van rondje om de kerk naar bergetappe

MARKELO - Een nieuw parcours met een nieuwe start- en finishlocatie, een verhuizing van de vrijdag naar de zaterdag, focus op de amateurrenners én een hardlooponderdeel. Het programma voor de Ronde van Markelo is flink veranderd. Morgen wordt de ronde verreden.

„Het is begonnen met het uitzetten van een alternatieve route. Het parcours was in voorgaande jaren bijna letterlijk een rondje om de kerk. Maar dit jaar moesten we noodgedwongen op zoek naar een alternatieve route, omdat de gemeente Hof van Twente ons niet kon garanderen dat de werkzaamheden aan de Prinses Beatrixstraat op tijd gereed zouden zijn”, zegt Eppie ten Hove, de voorzitter van de Stichting Wielersport Markelo. „Verder moeten we ook rekening houden met de gedeeltelijke afsluiting van het Beaufortplein, in verband met de tijdelijke school.” 

Hengelo e.o.