Volledig scherm
Foto: Screenshot Dumpert.nl

Ronnie Flex danst in Hengevelde stug door na bierdouche

HENGEVELDE - Artiest Ronnie Flex heeft weer eens een bierdouche gekregen. De rapper, die vaker op feesten waar hij optreedt wordt besprenkeld met drank, kreeg zaterdag op een zomerfeest in Hengevelde een flink aantal biertjes naar zijn hoofd geslingerd. Hij ging echter gewoon door met zijn optreden. ,,Dat was ook de afspraak."

Op internet circuleren verschillende filmpjes waarin bezoekers van het feest met bier smijten naar de rapper.

Filmpjes
Op een video op Dumpert.nl is te zien hoe Ronnie Flex danst, bier naar zich toe krijgt gesmeten, z'n shirt uitdoet en vervolgens doorgaat met zijn optreden. Op het YouTube-kanaal van WegdamNieuws.nl staan andere filmpjes waarop eveneens zichtbaar is dat Ronnie Flex wordt natgegooid. Daarin roept hij naar het publiek: ,,Doe je best op school." Verder geeft hij aan dat hij het een leuk feestje vindt.

NK biergooien
Enige tijd geleden werd een 'NK Bier Naar Ronnie Flex Gooien'-evenement op Facebook aangemaakt. De organisatie van het feest nam daar al gauw afstand van. ,,Wij willen geen biergooiers in Hengevelde", zei Kasper Put van de Zomerfeesten Hengevelde.

Respect
Het kwam er dus toch van. ,,Maar daar hadden we afspraken over gemaakt met Ronnie Flex", zegt Joris Roelink van de organisatie een dag na het feest. ,,Hij heeft ook al eens in Zaal Dijk in Lemele opgetreden en dan liep hij na één gegooid biertje weg. Wij hebben met hem afgesproken dat ie door zou aan. Dat bier gooien houdt immers vanzelf een keer op. Want wanneer is het 't leukst? Als hij er tegenin gaat. Dat heeft hij nu niet gedaan. Daar heb ik wel respect voor."

Ook bier voor Meeuwis
Volgens Roelink gebeurde het biergooien niet alleen bij het optreden van Ronnie Flex. ,,Vorige week werd er bij optredens ook wel met bier gegooid en zaterdagavond gebeurde dat ook tijdens het nummer 't Dondert en 't bliksemt (en het regent meters bier) van Guus Meeuwis." Daar hoor je bijna niemand over. ,,Maar rond Ronnie Flex is een hype ontstaan, vooral door de manier waarop hij zelf eerder op reageerde op zo'n bierdouche."

Volgens Roelink was het een mooie avond. ,,Het komt altijd wel voor dat iemand bijvoorbeeld een wondje oploopt aan z'n hoofd. Maar we hebben geen grote vechtpartijen gezien en na het feest is iedereen rustig vertrokken."

Hengelo e.o.