Volledig scherm
© Thinkstock

Salut Hof van Twente zoekt alternatief voor mantelzorgcompliment

GOOR Wat is een goede blijk van waardering voor het vaak zware werk dat mantelzorgers verzetten? Een cursus? Een geldbedrag? Of iets anders? Over die vraag kunnen mantelzorgers samen met medewerkers van de gemeente Hof van Twente en de welzijnsorganisatie Salut in gesprek.

Op donderdag 14 juli heeft een inloopochtend plaats bij Salut aan de Rozenstraat 14, waar gebrainstormd wordt over een alternatief voor het zogeheten mantelzorgcompliment.


Sinds 1 januari 2015 mogen gemeenten zelf bepalen op welke manier zij mantelzorgers willen waarderen. Voorheen kregen zij 200 euro in het handje als blijk van waardering. Vorig jaar verviel dat extraatje en konden mantelzorgers als compensatie deelnemen aan de cursussen ‘De kunst van het zorgen en loslaten’ en ‘Omgaan met dementie’, of ze kregen een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld een dagje uit. Dat aanbod wil Salut uitbreiden en vraagt daarom input van mantelzorgers.

De inloopochtend is van 10.00 tot 12.00 uur bij Salut aan de Rozenstraat 2. Bij de Stichting Informele Zorg Twente stonden vorig jaar 339 mantelzorgers uit de gemeente Hof van Twente geregistreerd.

Hengelo e.o.