Volledig scherm
© Frans Nikkels

Samsom in Diepenheim: ‘Turks regime misdadig’

DIEPENHEIM - Het regime in Turkije is misdadig. Dat zei PvdA-fractieleider Diederik Samsom gisteren in Diepenheim, waar hij te gast was bij ‘Politiek in de Pol’. Hij werd er onder andere ondervraagd over de zogenoemde Turkijedeal, waarbij met Turkije is afgesproken dat het land Syrische vluchtelingen opvangt en niet laat doorgaan naar Europa. Gespreksleider Hans Verbeek wilde van Samsom weten hoeveel ‘rek’ er nog in die afspraak zit, gezien het feit dat in Turkije nu ook parlementariërs zijn opgepakt.

Volgens Samsom is er geen relatie tussen het een en het ander. „Want ik wil vluchtelingen in Turkije geen slachtoffer laten worden van een misdadig regime”, aldus de PvdA-leider, die graag weer lijsttrekker wil worden. Er is volgens hem ook geen sprake van dat Turkije op andere manieren wordt geholpen. „Met alles waar je het Turkse regime een dienst kunt bewijzen, houden wij op.”

Samsom maakte gisteren een toer door Twente, in het kader van de lijsttrekkersverkiezing. Hij was te gast bij PvdA-afdelingen in Enschede, Hengelo en Goor. Bij een peiling in de Pol bleek Samsom de favoriet. 48% van de 115 bezoekers koos voor hem. Voor Lodewijk Asscher koos 33%.

Hengelo e.o.