Gerard Sanderinks bedrijf DSS komt in de problemen door een nieuw vonnis van de Almelose voorzieningenrechter.
Volledig scherm
Gerard Sanderinks bedrijf DSS komt in de problemen door een nieuw vonnis van de Almelose voorzieningenrechter. © Emiel Muijderman

Sanderinks bedrijf DSS verliest kort geding

ALMELO/GOOR - Gerard Sanderinks bedrijf DSS heeft het kort geding van afgelopen woensdag verloren. Dat liet de voorzieningenrechter in Almelo vrijdagmiddag weten.

Het geding was aangespannen door het bedrijf Dutch Solar Systems (DSS) in Goor. Eigenaar Gerard Sanderink heeft daar vorig jaar de directeur ontslagen, zijn ex-vriendin Brigitte van Egten. Vervolgens liet hij in haar mailbox wroeten naar bewijzen dat ze fraude heeft gepleegd.

Lam gelegd

Volgens een eerder vonnis van de rechter was dat onrechtmatig en daardoor verbeurde DSS dwangsommen. Die werden echter niet betaald en dus legde Van Egten voor 170.000 euro beslag op handelsvoorraad, bankrekeningen en tegoeden. Volgens interim-directeur Martin Duthler legt dat de hele bedrijfsvoering lam en daarom werd voor de tweede keer in een maand tijd een kort geding gevoerd, in een poging het beslag er af te krijgen.

Betalen

Maar de rechter ging daar, net als haar collega op 15 april, niet in mee. Omdat er volgens DSS grote haast was bij het vonnis heeft de rechter vandaag uitspraak gedaan. Maar de schriftelijke motivatie voor dit vonnis komt pas volgende week. Wel is al duidelijk dat DSS de proceskosten moet betalen.

Interim-directeur Martin Duthler stelde woensdag in de zitting dat een negatief vonnis zou betekenen dat hij volgende week mensen moet ontslaan. Eigenaar Gerard Sanderink is namelijk niet van plan het bedrijf financieel bij te springen. 

Hengelo e.o.