De massaal gedeelde post van Sara uit Den Haag op Facebook, en een foto van de mevrouw die haar vorige maand op weg hielp naar haar bruiloft na pech onderweg.
Volledig scherm
De massaal gedeelde post van Sara uit Den Haag op Facebook, en een foto van de mevrouw die haar vorige maand op weg hielp naar haar bruiloft na pech onderweg. © Facebook

Sara uit Den Haag is op zoek naar Twentse ‘heldin’ die haar lift naar eigen bruiloft gaf

updateDEN HAAG/DELDEN - Wie heeft op 11 mei een bruid in nood in de omgeving van Hengelo uit de brand geholpen? Dat is de vraag die de uit Den Haag afkomstige Sara Chmoun zondag stelt op Facebook. Ze strandde vorige maand op weg naar Glanerbrug voor haar eigen bruiloft, toen ‘een heldin uit de omgeving van Delden’ aanbood haar vanaf Hengelo naar de kerk te brengen met haar eigen auto.

De auto waarin Sara met twee van haar vriendinnen op weg was naar de bruiloft kwam op haar grote dag plotsklaps met pech langs de weg te staan in de buurt van Hengelo. Een reddende engel kwam er in de vorm van een mevrouw uit Twente, die aanbood het trio spontaan met haar eigen vervoer naar plaats van bestemming te brengen.

Massaal gedeeld

Sara is een maand later nog steeds dankbaar, maar weet nog niet wie de vrouw is: “We willen haar graag persoonlijk bedanken maar in alle haast hebben we haar gegevens niet gevraagd”, schrijft ze bij de inmiddels meer dan 2000 keer op Facebook gedeelde post, waar honderden keren op is gereageerd. “We weten alleen dat ze in Delden woont en we hebben deze twee foto’s die hopelijk helpen haar te vinden.” Ook een kenteken is niet bekend bij de Haagse.

Foto's

Op de foto's is Sara te zien wanneer op de plek van de bruiloft in haar trouwjurk uit de auto van de Twentse mevrouw stapt. Op een andere foto is de nog onbekende ‘heldin’ te zien: een iets oudere dame met grijs haar, achter het stuur van een Audi. Van bruiloftsgasten ontving ze nog een derde foto, met daarop de mevrouw in kwestie.

Het bericht wordt inmiddels massaal gedeeld: “Vrienden en familie uit Twente: like, share and work your magic!”, sluit Sara het bericht af. Facebookers hopen dat Sara de Twentse snel weet te vinden: “Wat bijzonder van deze mevrouw, ik hoop dat je haar vindt om haar een gigantische bos bloemen te geven.”

Gevonden?

Later op de avond reageert Sara zelf op haar Facebookbericht met de opmerking dat ze denkt ‘de vrouw te hebben gevonden’: “Mocht het echt de juiste persoon zijn, dan zoeken we haar zo snel mogelijk op! Ik laat het zeker even weten als het gelukt is.”

Hengelo e.o.