Sven Broshuis is een schilder die met een spuitmachine werkt.
Volledig scherm
Sven Broshuis is een schilder die met een spuitmachine werkt. © Lars Smook

Schilder Sven (25) uit Wierden spuit verf: ‘Veel sneller klaar’

GOOR/WIERDEN - Spuiter Sven Broshuis uit Wierden beviel werken in een cabine niet. Hij begon daarom een schildersbedrijf. Met spuit in plaats van kwast en roller.

Sven Broshuis neemt de woonkamer in het huis in Goor op om een inschatting te maken hoeveel tijd hij nodig heeft om het plafond en de muren in de ‘mistgrijze’ kleur te spuiten. „Ik denk voor het plafond nog geen een half uur en voor de muren een paar uur. Het drogen gaat iets sneller”, zegt de 25-jarige Wierdenaar, die voorheen in Hengevelde woonde. Hij zet zijn adembeschermende masker en veiligheidsbril op, pakt de spuit en gaat aan de slag.

Het schildersbedrijf van de zelfstandige zonder personeel heet BHS Broshuis. De afkorting staat voor Binnens Huis Spuitwerken. Sven Broshuis is specialist in het binnenshuis spuiten van panden en woningen. Daarbij het gaat het niet alleen om plafonds en muren, maar ook om kozijnen, deuren, trappen en complete keukens. Ook doet hij aan glas zetten, behangen en vliesplakken.

Spray in plaats van roller

Zijn schildersbedrijf bestaat sinds februari 2018. „Ik ben opgeleid tot spuiter. Maar ik vond het werken tussen vier muren in een cabine niet leuk. Op een ‘spray-event’ van een verffabrikant zag ik hoe het verspuiten, zoals dat wordt genoemd, in z’n werk gaat. Door het gebruik van spray in plaats van roller en kwast is een schildersklus tot wel 30 procent sneller klaar. Bovendien is het resultaat strakker. Na dat bezoek wist ik wat te doen. Je moet een vaste hand hebben. Het gelijkmatig spuiten van de verf over het oppervlak is een gevoelskwestie. De meeste feeling heb je nodig als je kozijnen, deuren, radiatoren en kasten moet lakken.”

Het motto van BHS Broshuis is ‘schoon erin, schoon eruit’. „Die reactie kreeg ik na een karwei in Hengevelde. Meteen na de laatste werkdag kon de woning weer worden ingericht. Ik dacht: schoon erin, schoon eruit dekt de lading van wat ik doe. Vandaar.”

Zijn klantenkring bestaat momenteel uit vooral particulieren. Aannemers, projectontwikkelaars en ondernemers met bedrijfspanden zijn welkom. Over zijn toekomst: „Ik dacht eerder weleens aan om mensen in dienst te nemen, maar ik blijf zzp’er. Bij een grote klus kan ik dan tijdelijk collega’s inhuren.”

Hengelo e.o.