Volledig scherm
De leerlingen van IKC Magenta © Rob Steentjes

Scholieren in actie tegen hondenpoep: ‘Doe me een lol, in Delden geen drol’

DELDEN - ‘He bah, alweer een hondendrol’. Hoewel het geen onderdeel is van het schoolterrein, maken de scholieren van de bovenbouw van IKC Magenta geregeld gebruik van de grasstrook die achter de voormalige Ranninkschool in Delden ligt. 

Tijdens het voetballen stuiten de kinderen tot hun grote ergernis vaak op hondenpoep. Daar hebben ze nu zelf een oplossing voor bedacht. Deze week plaatsen de leerlingen van de groepen 8 eigengemaakte borden die hondeneigenaren er op moeten wijzen dat ze de poep van hun viervoeter moeten opruimen. ‘Doe de kinderen van Magenta een lol, hier geen drol’.

Borden

De actie ging in overleg met de gemeente Hof van Twente. „Bij ons kwam het verzoek binnen om als gemeente borden te plaatsen”, vertelt wijkbeheerder Johan Vruwink. „Daar kunnen we helaas niet aan beginnen omdat we dit dan overal in de Hof moeten doen.” 

Voor de kinderraad van de school was dit het teken om zelf actie te ondernemen. “De kinderen hebben de gemeente om toestemming gevraagd om zelf borden te mogen plaatsten”, zo geeft Magenta-directeur Mariël van Loenen aan. „Toen bleek dat dit mocht zijn ze aan het tekenen geslagen.” 

Van de verschillende ontwerpen werden er uiteindelijk twee uitgekozen. En die hebben deze week een mooie plek gekregen op het gras.

Hengelo e.o.