Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Schuld failliete aannemer Tuinte Hengevelde 1,2 miljoen

HENGEVELDE – Het failliete Tuinte Mobihome en Tuinte Aannemingsbedrijf kampen samen met een schuld van 1,2 miljoen euro. Dat zegt curator Eddy Kolkman, die beide bedrijven voorlopig laat doordraaien.

Het faillissement van de twee bedrijven op bedrijvenpark Het Wegdam in Hengevelde is door de eigenaar zelf aangevraagd. Volgens Kolkman is het bankroet een regelrecht gevolg van de malaise in de bouw „De familie heeft beide bedrijven met eigen geld overeind proberen te houden, maar op een gegeven moment houdt het op.”

Uitstaande offertes

Volgens Kolkman is de orderportefeuille nog redelijk gevuld en zijn er ook voldoende uitstaande offertes. „We proberen projecten die nog lopen de komende zes weken af te bouwen, maar helemaal zal dat niet lukken.”

Tuinte Mobihome maakt en verkoopt onder andere mobiele bungalows (chalets en caravans) aan ondernemers en verzorgt timmerwerk voor de bouw. Bij beide bedrijven samen werken volgens Kolkman 25 mensen. De omzet tussen de zusterbedrijven is volgens de curator ongeveer gelijk verdeeld.

Géén Tuinte Groep

De twee bedrijven hebben overigens niets te maken met het bijna gelijknamige bedrijvencluster Tuinte Groep, dat ook in Hengevelde is gevestigd, aan de Eeftinkstraat. Hieronder vallen behalve machinefabriek Tuinte ook de bedrijven Tumakon , TDO en Marlynn.

Hengelo e.o.