Uitvaartondernemer Jan Nijhuis uit Bentelo (rechts) en zijn landschapsadviseur Gertie Hissink staan in de open plek in het bos dat hoort bij de eerste natuurbegraafplaats in de provincie.
Volledig scherm
Uitvaartondernemer Jan Nijhuis uit Bentelo (rechts) en zijn landschapsadviseur Gertie Hissink staan in de open plek in het bos dat hoort bij de eerste natuurbegraafplaats in de provincie. © Reinier van Willigen

Sein op groen voor natuurbegraafplaats Bentelo

BENTELO/GOOR - Niets staat de aanleg nog in de weg van een natuurbegraafplaats aan de Wiener Benteler Scheidingsweg op de grens Bentelo-Wiene. Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor mee te werken aan de benodigde wijziging van het bestemmingsplan.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?