Volledig scherm
Inhaken en meezingen tijdens de seniorenmiddag van het Schoolfeest in Goor in 2018. © Reinier van Willigen

Seniorenmiddag Schoolfeest Goor gaat vanwege hitte niet door

GOOR - Geen gezellige middag voor Goorse senioren in de feesttent op de Schoolfeestweide aankomende woensdag. In verband met de verwachte extreme hitte de komende dagen heeft de organisatie het programmaonderdeel afgeblazen. 

„Heel jammer, maar het enige juiste besluit”, zegt Erwin Zwierink, voorzitter van de Stichting Goor School- en Volksfeest. „Je zit met een doelgroep die kwetsbaar is en het wordt gewoon erg warm. We hebben nog gedacht aan het uitwijken naar een andere locatie, maar in overleg met zorginstellingen en huisartsen gaan we ook dat niet doen. Het is gewoon beter om de ouderen te laten zitten waar ze zitten en niet te vervoeren.” 

Reünie band TSM

De seniorenmiddag is enkele jaren geleden geïntroduceerd en wordt steeds populairder. Vorig jaar vierden 600 ouderen uit Goor het Schoolfeest in de tent. Dit jaar zou de band TSM optreden, een voormalige Goorse band die nog één keer in oorspronkelijke samenstelling de bühne zou bestijgen voor deze middag.  

Ook aan het programma voor de kindermiddag voor donderdag zijn aanpassingen gedaan in verband met de hitte, dit wordt nu verplaatst naar de donderdagmorgen. 

Mogelijk extra pauzes

De rest van het programma op de vrijdag, zaterdag en zondag blijft voorlopig intact. „We kijken nog even wat het weer doet op zondag tijdens de optocht. Als het zo heet blijft moeten we misschien extra pauzes inlassen. Maar zo ver is het nog niet. En verder hebben we voor alle dagen heel veel water ingeslagen”, zegt Zwierink. 

Hengelo e.o.