Volledig scherm
Personeel van Nalco legde onlangs het werk neer. Foto: Carlo ter Ellen

Sluiting Nalco Champion in Delden voorlopig van de baan

DELDEN - De sluiting van Nalco Champion in Delden gaat voorlopig niet door. De Ondernemingskamer heeft geoordeeld dat de ondernemingsraad te laat is geïnformeerd over de sluiting en dus te weinig tijd had om een advies uit te brengen. Volgens vakbond FNV is dat een 'baanbrekende uitspraak'.

Nalco is het oude laboratorium van Servo. Er wordt onderzoek gedaan naar chemicaliën die worden gebruikt bij de olie- en gaswinning.

Schotland
Het Amerikaanse moederbedrijf Ecolab wil het laboratorium verhuizen van Delden naar Aberdeen, in Schotland. Daardoor zouden 25 mensen hun baan verliezen. Na de aankondiging van de sluiting op 1 juli brak een staking uit en werd een procedure bij de Ondernemingskamer gestart. Die procedure is nu gewonnen, wat betekent dat Ecolab het besluit moet heroverwegen.

Blij
Lex Makkinje van FNV Procesindistrie is blij met de uitspraak: “De Ondernemingskamer oordeelt dat de ondernemingsraad te laat is geïnformeerd en dus te weinig tijd had om een advies uit te brengen. Het gelijk staat aan de kant van de medewerkers en de uitspraak onderstreept dat een directie niet zomaar de medezeggenschap van medewerkers kan negeren.”

Hengelo e.o.