Volledig scherm
Onbewaakte spoorwegovergang Waterhoeksweg/Heijinksweg in Goor. © Carlo ter Ellen DTCT

Snel einde voor onbewaakte spoorwegovergang in Twente

GOOR - De provincie Overijssel wil haast maken met het aanpakken van onbewaakte spoorwegovergangen in de provincie. Tijdens een bijeenkomst in Zwolle met overheden uit het hele land, heeft Overijssel de ambitie van het kabinet onderstreept dat uiterlijk in 2023 de onbewaakte overwegen zijn beveiligd of opgeheven.

In Overijssel zijn 26 onbewaakte overwegen, waarvan twaalf in de gemeente Hof van Twente. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) maakte eind vorig jaar bekend dat zij wil dat alle overwegen in Nederland uiterlijk in 2023 zijn aangepakt of opgeheven. Zij wil toe werken naar nul slachtoffers door ongevallen op overwegen in Nederland. ProRail-directeur Pier Eringa zei vorig jaar al door te willen pakken en de dertig gevaarlijkste overwegen met betonblokken af te zullen sluiten, omdat het beleid te langzaam ging.

Overijssel heeft aangekondigd mee te betalen aan sluiting of beveiliging van de onbewaakte overgangen. Ook in het coalitieakkoord dat de nieuwe coalitiepartijen vorige week presenteerden, staat de ambitie dat er over vier jaar geen onbewaakte overgangen meer zijn.

Hengelo e.o.