Volledig scherm
© Rikkert Harink

Splash & Crash in Bentelo altijd goed voor spektakel

BENTELO - Automobilisten minderen vaart en fietsers blijven stilstaan als een van de deelnemers zich op zondagmiddag van de buikschuifschans langs de Benteloseweg naar beneden stort. Met hoge snelheid wordt hij gelanceerd om vervolgens zonder veel moeite de bel aan te tikken die boven een grote bak water hangt.

Het publiek vindt het geweldig en applaudisseert uitbundig voor de fraaie duik. Alweer voor het vijfde jaar wordt heeft net buiten Bentelo het evenement Splash & Crash plaats. En hoewel het aantal teams beduidend lager ligt dan het afgelopen jaar, is de stemming op het feestterrein opperbest. „Door de mindere weersverwachtingen, sportwedstrijden en de bouwvak, bleef de teller dit jaar op elf teams staan”, vertelt Charlotte Leuveld van PJO-Hajo Bentelo.

Winnaar

„Desondanks zijn we erg tevreden. We zijn er van overtuigd dat er volgend jaar weer dertig ploegen aan de start staan.” Winnaar werd Rene Schutte uit Bentelo van het team SOS Drinks: hij haalde acht keer de bel, die steeds een stukje verderop werd gehangen.

Hengelo e.o.