Spookrijdende inbrekers rammen politieauto na snelkraak in Delden

VideoDELDEN/DEVENTER - Een snelkraak bij de Albert Heijn-supermarkt in Delden heeft vrijdagnacht geleid tot een lange politieachtervolging waarbij de verdachten al spookrijdend over de A1 reden. Ter hoogte van afslag Deventer-Oost reden de verdachten frontaal in op een politieauto die hen tegemoet kwam.

De politie ging zaterdagochtend omstreeks 04.00 uur af op een melding van een inbraak bij de Albert Heijn-supermarkt aan De Kolk in Delden. De twee verdachten hadden het volgens de politie waarschijnlijk gemunt op sigaretten, maar werden gehinderd door het rookalarmsysteem.

Achtervolging

Gealarmeerde politieagenten zagen op hun weg naar de supermarkt een auto met hoge snelheid rijden. Daarop volgde volgens politiewoordvoerder Chantal Westerhoff een 'wildwest-achtervolging' van een uur door de regio. Met acht voertuigen probeerde de politie de auto van de verdachten tot stilstand te krijgen.

Bij Deventer reed de bestuurder van het vluchtende voertuig spookrijdend de A1 op. Ter hoogte van afslag Deventer-Oost klapte de auto van de verdachten frontaal op een politieauto. Twee agenten raakten daarbij lichtgewond. De verdachten, een man van 24 en een man van 28 jaar, beiden afkomstig uit Den Haag, werden overgebracht naar het ziekenhuis. Zaterdagochtend is het duo afgevoerd naar het arrestantencomplex in Borne.

A1 weer vrij

De A1 tussen Deventer-Oost en Bathmen was urenlang afgesloten voor onderzoek. De weg werd zaterdagochtend rond 09.30 uur weer vrijgegeven.

Bij de Albert Heijn in Borne was donderdagnacht ook al een snelkraak. De politie onderzoekt of de twee mannen uit Den Haag ook voor die inbraak verantwoordelijk zijn.

Volledig scherm
© News United/Jack Huygens
Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij de Albert Heijn in Delden © News United/Jack Huygens

Hengelo e.o.