Volledig scherm
Zeskamp als afsluiting van Deldense Sportweek © Frans Nikkels

Sportweek nieuwe traditie in Delden

DELDEN - Team Sport Billy is de winnaar geworden van de eerste Deldense Sportweek. De sportweek wordt ongetwijfeld de nieuwe traditie van Delden. De week werd zondag afgesloten met een zeskamp.

Op de laatste dag gingen bijna 200 Deldenaren voluit om punten te verzamelen in de strijd om de titel ‘Deldens sportteam van het jaar’. Na activiteiten op het gebied van voetbal, tennis, zwemmen, korfbal, volleybal, handbal en een kennisquiz, wachtte zondag de afsluitende zeskamp op het terrein van voetbalvereniging Rood Zwart.

Initiatiefnemer Ramon Kuiper komt woorden tekort om het succes van de eerste editie van het sportevenement te beschrijven. “We zijn met de stichting Sportplezier Hof van Twente anderhalf jaar bezig geweest om dit voor te bereiden. Voor ons was het dan ook best spannend om te zien hoe alles zou verlopen. Nu we aan het einde zijn, kunnen we constateren dat het een groot succes was. Het enthousiasme van deelnemers en publiek was geweldig. In onze opzet om de inwoners dichter bij elkaar te brengen met een gezellig en sportief evenement, zijn we dan ook ruim geslaagd.”

Kracht
De kracht van de Deldense Sportweek zit hem vooral in feit dat het evenement breed gedragen wordt. De teams zijn opgebouwd uit vriendengroepen, straten en buurten en alle lokale sportverenigingen lieten vanaf de start weten graag mee te werken. “De clubs hebben ook allemaal zelf een programma samengesteld en begeleid. Dit hebben ze zonder uitzondering op fantastische wijze gedaan. Natuurlijk zijn we tijdens het evenement dingen tegengekomen die we moeten verbeteren. Dat is ook logisch gezien het feit dat dit de eerste keer is. We hebben na afloop bekend gemaakt dat er een volgend jaar een tweede editie komt. Het zou geweldig zijn als we dit kunnen laten uitgroeien tot een Deldense traditie waarmee iedereen zich verbonden voelt.”

Winnaar
De strijd om de titel ‘Deldens sportteam van het jaar’ bleef tot op het laatste moment spannend. Drie van de in totaal twaalf teams waren op de laatste dag nog in de running voor het kampioenschap. Uiteindelijk ging ‘Team Sport Billy’ met de hoofdprijs en de wisselbeker aan de haal. ‘Popperdepopperdepopper’ werd tweede en ‘Stef en Tim’ legden beslag op het brons. Verder werd bekend gemaakt dat tijdens de feestavond op zaterdag een bedrag van 1500 euro is opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Ook doneert winnaar ‘Team Sport Billy’ de helft van de 300 euro prijzengeld aan het goede doel van de Deldense Sportweek.

Hengelo e.o.