Volledig scherm
René en zijn vrouw Yvonne © René Coupée

Stadsomroeper gemeente Hof van Twente doet mee aan EK

DELDEN - Stadsomroeper René Coupée gaat namens de gemeente Hof van Twente proberen om de Europese titel in de wacht te slepen. De Deldenaar komt op zaterdag 20 augustus in actie op het Europees Kampioenschap Stadsomroeper in de Engelse stad Colchester in het graafschap Essex.

Coupée werd al eerder Europees kampioen: in 2014 veroverde hij namens de gemeente Twenterand de eerste plaats in het Belgische Gent. Hij is tegenwoordig woonachtig en werkzaam in Delden, waar hij de lunchroom Gentle Ice and More runt.

Historie en toerisme
In Colchester zal hij samen met zijn vrouw Yvonne een roep ten gehore brengen die in het teken staat van de gemeente Hof van Twente. Onder andere de omgeving en de historische plekken komen aan bod, maar ook wat er zoal te doen is voor de toerist die de gemeente bezoekt.

Elf omroepers
Coupée heeft concurrentie van een internationaal gezelschap: ook stadsomroepers uit België en het Verenigd Koninkrijk doen volgende week zaterdag mee. In totaal strijden elf stadsomroepers om de titel. Voorafgaand aan de wedstrijd worden de Deldenaar en zijn vrouw begeleid door een kleurrijke parade met doedelzakken en de Colchester Town Watch. De wedstrijd bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde benoemt Coupée de deugden van zijn eigen gemeente. In de tweede ronde die van Colchester.

Hengelo e.o.