Volledig scherm

Stadsraad Goor vreest gevolgen verhuizing Lidl

GOOR - De Stadsraad Goor maakt zich zorgen over het gat dat ontstaat in het centrum van Goor als de Lidl verhuist van het Weversplein naar de Kerkstraat. "Zo’n groot winkelcomplex zal niet makkelijk in te vullen zijn en daardoor lang leeg staan”, aldus Huub Eijkelenkamp namens de Stadsraad.

De Lidl grenst aan het eveneens leegstaande pand van de voormalige Shoeby. De raad vindt wel dat de Lidl moet worden behouden in het kader van de werkgelegenheid en het profiel van Goor als boodschappenstad.

Overlast
Het bouwplan voor de nieuwe supermarkt aan de Kerkstraat voldoet volgens de Stadsraad echter niet aan de kwaliteit die zij in de Goorse binnenstad willen. "Doordat de expeditie van de supermarkt aan de zijde van het appartementencomplex aan de Wheeme wordt gesitueerd, wordt forse overlast verwacht.”

Bouwvergunning
De Stadsraad Goor heeft overleg gehad met ondernemersvereniging Goor Collectief over de verhuizing en wil in gesprek met B en W over de gevolgen voor het centrum. De lokale fractie van de PvdA sprak zich eerder uit over de plannen. Zij vragen zich af hoe het kan dat er een bouwvergunning is afgegeven, omdat de gemeenteraad eerder zei geen detailhandel op de plek te willen.

Hengelo e.o.