Volledig scherm
Dorpsraad Markelo 2019 © Marjan Noteboom

Subsidie voor stads- en dorpsraden in Hof van Twente

GOOR - Stads- en dorpsraden in de Hof van Twente krijgen financiële ondersteuning van de gemeente. Dat liet wethouder Harry Scholten tijdens de behandeling van de kadernota doorschemeren.

Het CDA had een motie voorbereid waarin het college werd opgedragen om de mogelijkheid tot een financiële bijdrage te onderzoeken. "Er zijn in onze gemeente vijf dorps- en stadsraden actief die wel kosten maken voor onder andere huur en catering maar geen inkomsten hebben", zo stelde de partij. De motie werd uiteindelijk niet ingediend omdat wethouder Scholten liet weten al een aanvraag voor subsidie van de raden te hebben ontvangen. "Wij zijn voornemens om die subsidie daadwerkelijk te gaan verlenen."

Hard nodig

Hans ten Zende, voorzitter van de dorpsraad Markelo, is blij met de mededeling van de wethouder. "We hebben het hard nodig", zo vertelt hij. “Als raad hebben we geen inkomsten, maar wel vaste kosten voor onder andere bijeenkomsten en de website. Dat moeten we uit eigen kas financieren.”

De gemeente doet tegelijkertijd steeds vaker een beroep op de verschillende raden. “Dan lijkt het mij niet meer dan normaal dat daar ook wat tegenover staat.”

Hengelo e.o.