Volledig scherm
© Thinkstock

Taakstraf geëist tegen mishandelaar van zuster Helena Delden

ALMELO/DELDEN - Tegen Roy P. (33) is 120 uur taakstraf en 60 dagen celstraf (waarvan 57 voorwaardelijk) geëist. De Deldenaar zou 'zuster Helena' op de avond van 5 mei hard met de vuist in het gezicht hebben geslagen en hebben geduwd.


Zij liep een gebroken neus, een gezwollen oogkas en pijnlijke ribben op. Volgens getuigen was hij dronken. Zijn zoontje zou van haar verschijning in de bosjes bij haar huis aan de Nieuwstraat zijn geschrokken. Hij zat na de mishandeling drie dagen in voorarrest.

Vier miljoen
De transseksuele non lichtte voor de Almelose rechtbank zelf haar schadeclaim van ruim vier miljoen euro toe. Rechtbankpresident Bert Stoové onderbrak haar warrige betoog toen zij P. als moordenaar en verkrachter bestempelde. Ze kondigde een wraking van de rechters aan maar zette dat niet door.

Voorgeschiedenis
Volgens P.'s advocaat Jan Willem Bosman had de mishandeling een jarenlange voorgeschiedenis, waarbij zuster Helena allerlei rumoer in de buurt veroorzaakte. Hij citeerde oude krantenberichten over de jacht die zij op jongetjes maakte. Zij is eerder veroordeeld voor allerlei misstappen en opgenomen in psychiatrische inrichtingen.

Vonnis 22 november.

Hengelo e.o.