Volledig scherm
Ballonvaarders wachten op de beslissing over het doorgaan van Höfteballooning © VINCENT JANNINK

Tiende editie Höfteballooning afgelast door weersomstandigheden

UPDATEMARKELO - Zaterdagavond stond de tiende editie van Höfteballooning op de agenda, maar de weersomstandigheden gooien roet in het eten. Door de harde wind is besloten om het evenement niet door te laten gaan. 

In de avond zouden de ballonnen bij een weiland naast Buurtgebouw Kerspel-Goor de lucht ingaan. Zo'n duizend bezoekers stonden al klaar achter hekken om het opstijgen te aanschouwen. Rond 21.00 uur bleek dat de ballonnen toch niet de lucht in konden gaan. Opstijgen bleek te gevaarlijk. Door de harde wind zou vooral de landing voor problemen kunnen zorgen. 

Flight director Marjolein Eerland (51) baalt van het feit dat het niet door kan gaan. De hele avond hield ze contact met het Meteorologisch Instituut. „De wind zou later op de avond gaan liggen, maar dan is het te laat om de lucht in te gaan. Je stuurt ballonnen niet voor een kwartiertje de lucht in. De piloten willen altijd wel, maar we moeten op de veiligheid van de passagiers letten.” Volgens Eerland snappen alle passagiers de beslissing. „Zij halen hun vlucht op de korte termijn in. Wat in het vat zit verzuurt niet.”

Volledig scherm
De ballonnen kunnen weer worden ingepakt © Kim Jansen

Hengelo e.o.