Volledig scherm
Archieffoto: Paasboake aan Kappelhofsweg in 2016. © Reinier van Willigen

Toch een streep door paasvuur Deldenerbroek

DELDENERBROEK - De gemeente Hof van Twente liet op donderdagmiddag weten dat alle twintig paasvuren in de gemeente door kunnen gaan als er voldaan wordt aan een aantal aanvullende voorwaarden. Ondanks het groene licht van de burgemeester heeft het bestuur van de buurtschapvereniging Esbrook toch besloten een streep te zetten door de boake aan de Kappelhofsweg. 

Als reden voert het bestuur de wijzigingen in het pakket van eisen van de gemeente Hof van Twente aan. Voorzitter Bart van Groningen: "Als wij voldoen aan deze voorwaarden dan ontstaat een situatie die wij niet veilig genoeg achten. Dat ligt niet aan de eisen van de gemeente, maar aan de locatie aan de Kappelhofsweg. De bezoekers moeten nu op de weg staan en tussen het paasvuur en hen staat een droge laurierhaag. De wind staat waarschijnlijk ook nog eens ongunstig. Deze combinatie van factoren maakt dat wij het risico op ongelukken gewoon te groot achten, ook omdat er vaak veel kinderen zijn. De kans dat er iets gebeurt is klein, maar als er iets gebeurt kunnen we de situatie niet controleren."

Andere vuren

De andere vuren in de gemeente lijken voorlopig wel door te gaan. Op het landgoed Twickel worden in elk geval geen problemen verwacht. "Wij hebben altijd al een klein vuur gehad en onze brandstapel voldoet precies aan de afmetingen van de gemeente", zegt bosbaas Gert-Jan Roelofs. "We hebben verder de pachter gevraagd een giertank te plaatsten met 12,5 kuub water." Het vuur tegenover het kasteel aan de Twickelerlaan wordt 's avonds rond kart voor negen ontstoken door graaf Roderick zu Castell-Rüdenhausen.

  1. Libische ontvoerder van Isra uit Goor vroeg om vergiffenis
    PREMIUM

    Libische ontvoerder van Isra uit Goor vroeg om vergiffe­nis

    GOOR - Hasèn Aksema, die in 2004 zijn ex Marisse van der Burg in Goor vermoordde en hun dochter Isra ontvoerde naar zijn geboorteland Libië, heeft z’n voormalige schoonouders om vergeving gevraagd. Tegelijkertijd weigert de man die zijn levenslange celstraf in Nederland tot nog toe ontliep, mee te werken aan een weerzien tussen de grootouders en Isra. De peuter van toen wordt vandaag, ergens in Libië, 18 jaar.

Hengelo e.o.