Volledig scherm
Rapper Typhoon was dit weekend één van de grote publiekstrekkers in Hengevelde. © Robin Hilberink

Topacts maken van eerste weekend Zomerfeesten Hengevelde succes

HENGEVELDE- Voor de echte muziekliefhebber uit de Hof van Twente is het al jaren een zekerheidje in de agenda: muzikale acts van topkwaliteit in Hengevelde, tijdens twee weekenden Zomerfeesten. De 49e editie van het muzikaal spektakel in het middelpunt van het dorp ging dit weekend van start, met grote acts als Miss Montreal, Typhoon en De Jeugd van Tegenwoordig.

Bijna 3200 bezoekers uit heel de regio verzamelden zich in en om de feesttent, om mee te springen, zingen en feesten op misschien wel dé beste vervanger voor Pinkpop, in hetzelfde weekend.

Kick
Joris Roelink van de organisatie kijkt terug op een geslaagd eerste weekend van de Zomerfeesten: "De tent was vanaf 22.15 uur dankzij Miss Montreal al goed gevuld. Ze kreeg het publiek geweldig mee. De kunst is dan om die sfeer vast te houden. Ik denk dat dat vooral door de opbouw in het programma goed is gelukt. Met Typhoon en de Jeugd van Tegenwoordig hadden we twee acts die allebei net van ‘Groots met een zachte G’ van Guus Meeuwis af kwamen. Dat geeft wel een kick, dat ze een paar uur eerder nog voor een gigantische mensenmassa stonden en daarna in Hengevelde.”

Gelukt
De Zomerfeesten hebben dit jaar hoog ingezet op NIX18: niet roken en drinken tot de wettelijk toegestane leeftijd. "Dat is goed gelukt, je merkt dat je dan wel iets meer op scherp staat”, zegt Roelink. "Maar het eerste weekend is het publiek altijd wat ouder. Ik denk dat we volgende week meer jongeren ontvangen.”

Guus Meeuwis
Aankomende vrijdag gaan de Zomerfeesten weer verder met het tweede weekend. Ronnie Flex komt langs, maar het absolute hoogtepunt wordt Guus Meeuwis. De Brabantse zanger staat een week ná zijn concertreeks in het Philips-stadion in Eindhoven ‘gewoon’ midden in Hengevelde. Dat de organisatie ook hier weer een voltreffer mee te pakken heeft is al een tijdje duidelijk: de zaterdagavond is stijf uitverkocht. „Al drie weken geleden, dat is een geweldig compliment.”

Hengelo e.o.