Volledig scherm
Twenthe Goor is ingedeeld in de derde klasse B. Daardoor geen tegenstanders uit Twente. © Lenneke Lingmont

Twenthe Goor wil liever tegen Twentse clubs spelen

GOOR - De indeling van de competities in het amateurvoetbal is V.V. Twenthe Goor rauw op het dak gevallen. De ploeg speelt na de zomer tegen veel onbekende tegenstanders uit Salland en Gelderland, in de derde klasse B.

De Goorse voetbalclub heeft de KNVB verzocht om indeling te veranderen, maar inmiddels is duidelijk dat dat gaat niet gebeuren. De ploeg van trainer Michiel Mensink promoveerde ruim een maand geleden via de nacompetitie. Twenthe maakt daardoor de stap van de vierde naar de derde klasse. De vereniging hoopte in de derde klasse A ingedeeld te worden, met clubs als NEO, WVV’34, De Tukkers en Bon Boys. Dat gaat dus niet door.

Binding
"We zijn teleurgesteld. In het nieuwe seizoen spelen we tegen clubs waar we geen binding mee hebben”, zegt Mensink. De tegenstanders na de zomer zijn onder meer Eerbeekse Boys, Wijhe’92, TKA, Turkse Kracht, Overwetering, Albatross en Columbia. "De clubs zijn niet om de hoek. Het is de vraag of toeschouwers zin hebben om bij slecht weer zeventig kilometer te moeten rijden voor een wedstrijd.

Veel derdeklassers
Doordat er meer dan veertien Twentse derdeklassers zijn, moeten er clubs uit deze regio naar een andere competitie. Zo is Bon Boys bijvoorbeeld verhuisd naar de derde klasse C. Daarin zitten Achterhoekse clubs. "Ik was met Twenthe liever in die Achterhoekse klasse begonnen. Maar het is niet anders. We zullen ons gewoon moeten voorbereiden op de derde klasse B”, zegt Mensink.

Hengelo e.o.