Dré Kraak en Ingrid Schouten uit Markelo leven letterlijk ‘la dolce vita in Italië. Na carrières van Dré bij de luchtmacht als F-16-piloot en van Ingrid als commercieel directeur zijn zij nu olijvenboeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Dré Kraak en Ingrid Schouten uit Markelo leven letterlijk ‘la dolce vita in Italië. Na carrières van Dré bij de luchtmacht als F-16-piloot en van Ingrid als commercieel directeur zijn zij nu olijvenboeren. © Dré Kraak en Ingrid Schouten

Twents stel leeft buitenlandse droom op olijvenfarm in Italië: ‘Iedere dag lunchen met pasta’

Ik vertrekMARKELO/MOLISE - Het lijkt een aflevering van ‘Ik vertrek’. En het contrast kan eigenlijk niet groter. Waar Dré Kraak (61) vroeger in de cockpit van een F-16 in een fractie van een seconde beslissingen op leven en dood moest nemen, is het leven voor hem en zijn partner Ingrid Schouten (64) sinds hun prepensioen stukken relaxter.

 1. Mark en Ingrid van 't Wapen van Markelo zoeken nieuwe balans na ingrijpend ongeluk: ‘2021 was echt een rampjaar’
  PREMIUM
  Achter de Toog

  Mark en Ingrid van 't Wapen van Markelo zoeken nieuwe balans na ingrijpend ongeluk: ‘2021 was echt een rampjaar’

  Balans krijgen in de horeca is lastig, maar Mark (50) en Ingrid Smit (35), eigenaren van ’t Wapen van Markelo, zien het belang er steeds meer van in. „Het is soms creatief zijn met tijd. Corona en een motorongeluk van Mark hebben benadrukt hoe belangrijk het is dat je tijd met elkaar doorbrengt.” Achter de toog, in de keuken of als ouders van Enzo en Sjors: een portret van dit Markelose horecagezin.
  Markelo
 2. Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin uit Hengelo: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’
  PREMIUM
  In herinnering 10 jaar

  Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin uit Hengelo: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’

  Martin Wielens heeft een goeie ‘kop’: jongensachtig, goedlachs, stoer. Maar als op zijn 52ste Fronto-Temporale Dementie (FTD) wordt vastgesteld, verandert die sluipmoordenaar zijn gezicht in een doodshoofd. In recordtempo. Net als zijn gedrag, met nukken en kuren. Na 6 jaar overlijdt de sportieve Hengeloër. „Hij zag er ouder uit dan zijn vader van 90”, zegt zijn vrouw.
  Borne, Hengelo