Zondagochtend halen Thijs Slaghekke (foto), zijn vader Gerrit en personeel de asperges weer uit de grond. Vandaag waren ze uitverkocht.
Volledig scherm
Zondagochtend halen Thijs Slaghekke (foto), zijn vader Gerrit en personeel de asperges weer uit de grond. Vandaag waren ze uitverkocht. © Emiel Muijderman

Twentse aspergetelers uitverkocht: ‘Deze gekte nog nooit meegemaakt’

BENTELO/MANDER - In Twente is zaterdag een ware run geweest op asperges. Bij telers stonden mensen in lange rijen op straat, in de hoop een paar kilo wit goud te scoren. Sommigen hadden geluk, anderen kregen al vroeg de boodschap ‘uitverkocht’. Zelden vertoond, zeggen telers. „Deze gekte heb ik nog nooit meegemaakt.”

  1. Deze zomer verkoopt IJssalon De Lutte uit Enter voor het laatst de beroemde softijsjes: ‘Met een lach en een traan’
    PREMIUM

    Deze zomer verkoopt IJssalon De Lutte uit Enter voor het laatst de beroemde softijsjes: ‘Met een lach en een traan’

    Een fruitige sorbet met een toef slagroom, een stukje boerenappelgebak of een cassissoftijsje. IJssalon De Lutte uit Enter staat er bekend om. Ruim twintig jaar geleden sprongen Laurens (50) en Christel (43) Slaghekke in het diepe. Zonder enige ervaring openden ze hun ijssalon. Maar deze zomer staan ze voor het laatst bij het ijsloket aan de Dorpsstraat. „We willen meer genieten van het leven.”
    Enter