Volledig scherm
The Grand East tijdens een optreden in Enschede in 2016. © Reinier van Willigen

Twentse band The Grand East heeft tweede album klaar

DIEPENHEIM - The Grand East lanceert eind volgende maand hun tweede album: What A Man. De uit Twente afkomstige rockers presenteren het door crowdfunding tot stand gekomen album op 22 november, in de Ekko in Utrecht.

De vriendenband, met leden uit Diepenheim, Hengevelde, Goor en Markvelde, bracht in 2016 hun eerste album uit: Movano Camerata. Sindsdien heeft The Grand East met hun 'rock 'n soul' op tal van podia in binnen-en buitenland gespeeld. Een tour in Duitsland met DeWolff staat voor begin november in de planning. 

Daarna doet de vijfkoppige formatie een eigen clubtour langs vier Nederlandse poppodia om de release van de nieuwe plaat 'What a Man' te vieren. Twente komt helaas niet aan bod: naast de Utrechtse Ekko is The Grand East te zien in Merleyn Nijmegen, Paradiso Amsterdam en Hedon Zwolle. 

Crowndfunding

De financiering van tweede album van de Tukkers kwam tot stand via een crowdfundingsactie. Op 27 mei gaf de band een voorproefje van het nieuwe materiaal bij de brouwerij van DAVO in Deventer, mét hun eigen biertje: The Grand Yeast. Met de actie werd in totaal €12.600 euro opgehaald.  

Single

What a Man, de eerste single van het album met dezelfde naam, is inmiddels te beluisteren via Spotify en iTunes. Het nummer was afgelopen weekend voor het eerst te horen via Radio 2.

Hengelo e.o.