Volledig scherm
Frank Agterbos, op Golfbaan Weleveld. © Frans Nikkels

Twentse Golf Academy in Bentelo verkocht

BENTELO - De Twentse Golf Academy in Bentelo heeft een nieuwe eigenaar. Raffy Wagenar neemt na 10 jaar het stokje over van Frank Agterbos, die zich volledig wil concentreren op zijn golfterrein Weleveld in Zenderen. 

Agterbos kocht in september 2009 het terrein aan de Platenkampsweg van de toenmalige eigenaar van het naastgelegen restaurant Rustende Jager. In de periode daarna maakte de ondernemer en golfinstructeur er een laagdrempelige golfclub van met honderden leden. In 2017 kocht Agterbos samen met zijn zoon de nieuw aangelegde golfbaan op Landgoed Weleveld in Zenderen. „We besloten met alles wat we hadden het risico aan te gaan en ook van deze golfbaan een succes te maken.” 

Invloed op ledenaantal

Tonnen werden geïnvesteerd in onder andere een nieuwe parkeerplaats, verlichting, kleedkamers, een terras en een indoor golfcentrum met de modernste technieken. Ook opent Brasserie Weleveld By Willem op 1 september. „Het succes van Weleveld Golf heeft zeker invloed gehad op het ledenaantal van de Twentse Golf Academy in Bentelo. Omdat ik er de laatste twee jaar slechts vier keer ben geweest, hebben we besloten om het te verkopen aan Raffy Wagenar, die het werk sinds mijn vertrek heeft opgepakt.” Zaterdag 14 september wordt er in Bentelo een open dag gehouden.

Hengelo e.o.