Volledig scherm
© ANP

Twentse Marisa Heutink debuteert als eerste vrouwelijke dj in Top 2000

Voor het eerst wordt de Top 2000 niet alleen door mannen gepresenteerd. Twee vrouwen maken hun debuut in het dj-team dat tussen kerst en oud & nieuw de tweeduizend populairste nummers volgens de luisteraar laat horen.

De in Enschede geboren Marisa Heutink (38) is één van de twee vrouwelijke dj’s. Van 2 tot 4 's nachts gaat ze de Top 2000 presenteren. Ze begon haar carrière bij de lokale zender Enschede FM en kwam in 2003 bij 3FM waar ze het nachtelijke programma Nachtmiss Marisa presenteerde. Na verschillende programma’s bij onder meer Yorin FM, Caz! en RTV Oost kwam ze in 2014 bij Radio 2 terecht. Twee nachten in de week presenteert ze het programma ’t Wordt Nu Laat. Heutink heeft op veel plekken in zowel binnen- als buitenland gewoond, maar keerde terug naar Twente. Ze woont inmiddels op het platteland, in Deldenerbroek.

Vier vragen aan Marisa Heutink.

1. Na achttien jaar kritiek eindelijk vrouwen in het dj-team van de Top 2000. Was het een ‘moetje’?
,,Het is te gek om als eerste vrouw deel uit te mogen maken van de Top 2000. Ik heb absoluut niet het gevoel dat het een moetje is vanwege alle kritiek. Evelien en ik zijn in de eerste plaats allebei programmamakers en dj. Daarom zijn we geselecteerd voor het Top 2000-team. Niet omdat we vrouw zijn.”

2. Jullie zijn allebei ingepland in de nacht. Wilden de mannen ’s nachts geen radio maken?
,,Haha dat horen we vaker nu! Maar het zit anders. Radio 2 kiest ervoor om de reguliere programmering zoveel mogelijk aan te houden. Evelien en ik zijn nu ook ’s nachts op de radio dus tijdens de Top 2000 ook. De rest van dj’s die meedoen hoor je ook zoveel mogelijk op dezelfde tijd als anders.”

3. Je staat op het programma van 2 tot 4 uur ‘s nachts. Luisteren er dan wel mensen?
,,Dat is het mooie aan de Top 2000. Luisteraars stemmen op platen en we merken tijdens de Top 2000 dat mensen hun wekker zetten om nummers te luisteren waarop ze gestemd hebben. Dat is zo bijzonder. Daarnaast heb ik al heel veel nachtradio gemaakt. Ik vind het het mooiste wat er is. Het heeft iets magisch, iets intiems.”

4. Welk nummer staat er dit jaar op 1?
,,Pfoeh dat is altijd zo lastig om te voorspellen. Er zijn dit jaar natuurlijk veel iconen overleden. Denk aan Bowie, Prince, Glenn Frey (the Eagles) en onlangs nog Leonard Cohen. Ik denk wel dat deze artiesten allemaal erg hoog gaan eindigen. Als ik moet gokken denk ik dat een nummer van Bowie op één komt. Mijn persoonlijke favoriet van Bowie? Changes. Vooral omdat er zoveel verandert in de wereld waar we tegenwoordig leven.”

A great song!
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Hengelo e.o.