Twentse oorlogsfilm gaat op D-Day in première

VideoMARKELO - De verfilming van Mirrewinter, het Twentse oorlogsverhaal naar het boek van Markeloër Gert-jan Oplaat, gaat op woensdag 6 juni feestelijk in première in zalencentrum De Haverkamp in Markelo. Het publiek kan 'de oorlogsfilm van het Oosten' vanaf 10 juni aanschouwen.

De film is gebaseerd op het boek geschreven door oud-Kamerlid voor de VVD Gert-jan Oplaat uit Markelo. In Mirrewinter wordt de bevrijding van Markelo en het platteland daar omheen beschreven, waar een avontuur rondom saamhorig en noaberschap uit ontstaat.

Regionale productie

De film is de afgelopen tijd opgenomen in en rondom Markelo, de daadwerkelijke plekken waar het verhaal en de historische gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. De productie lag in handen van Gorenaar Stephan Kuipers, die de film met veelal nog onontdekt regionaal talent heeft gemaakt.

Mirrewinter The Movie krijgt op 6 juni om 19.30 uur een echte première voor de acteurs en mensen die aan de film hebben meegewerkt. Mét rode loper is de eerste vertoning in zalencentrum De Haverkamp in Markelo. De datum is niet geheel onbewust gekozen: op dezelfde dag in 1944 begon de bevrijding van Europa met D-Day, toen de Geallieerden in Normandië  aan land kwamen in de strijd tegen de Duitse bezetter.

Volledig scherm
© Still uit de trailer

Hengelo e.o.