Volledig scherm
Ook de Kledingbank in Goor was goed voor een 'match' © Lenneke Lingmont

Uitdaging Hof goed voor 110 matches

GOOR - De Hof van Twentse Uitdaging heeft een goed jaar achter de rug. Liefst 110 ‘matches’ met een maatschappelijke waarde van 85.000 euro zijn er met dank aan matschappelijke organisaties en bedrijven in Hof van Twente tot stand gekomen in 2015. Dat blijkt uit het eerste jaarverslag van de Hof van Twentse Uitdaging.


De Hof van Twentse Uitdaging ondersteunt maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven bij projecten op het gebied van welzijn, zorg, onderwijs, sport en cultuur. Daarbij worden ondernemers uit Hof van Twente gezocht die deze organisaties kunnen helpen, in ruil voor een tegenprestatie. Alles met gesloten beurs. Bedrijven kunnen op deze manier invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door bijvoorbeeld personeel in te zetten, projecten te ondersteunen of kennis, diensten of spullen in te zetten.

Kledingbank
Wanneer organisatie en bedrijf elkaar vinden en elkaar voort kunnen helpen, wordt gesproken van een ‘match’. Een greep uit de matches: Zo ontving de Kledingbank een printer van Wonen Delden, kregen Stichting Welzijn Ouderen (nu: Salut) oud kantoormeubilair van de Rabobank en de herders van de schaapskooi gratis advies over een nieuwe locatie van ten dAm Architechten, kreeg de Stadslandbouw gratis isolatieplaten voor de loods aan de Kerkstraat van DAWO, die werden bevestigt door aannemer Haafkes, en werd in de Wijngaard Hof van Twente een kerstdiner georganiseerd voor alleenstaande ouderen die niets gepland hadden met Kerstmis.

Hengelo e.o.