Volledig scherm

Uitgaan in Hof van Twente? Zorg voor licht op je fiets!

GOOR - De politie gaat in de gemeente Hof van Twente vanaf het komend weekeinde strenger controleren op goed werkende fietsverlichting. 'Zeer veel fietsers' die op weg zijn naar een horecagelegenheid, hebben de verlichting niet in de orde, zegt de politie.

Daardoor zijn de afgelopen tijd ‘meerdere gevaarlijke situaties ontstaan’. „Hierbij heeft de politie meerdere waarschuwende gesprekken gevoerd zonder te bekeuren.” Maar de tijd van waarschuwen is voorbij, kondigt de politie aan op haar Facebookpagina.

Spoed
Bart Lansink van de politie Hof van Twente: „Als wij ‘s avonds of ‘s nachts met spoed naar een klus moeten, gebeurt het dat we jongeren zonder verlichting op hun fiets tegen komen die ook nog eens met z’n drieën naast elkaar op de weg rijden. Het komt ook voor dat ‘s nachts op de weg tussen Goor en Markelo, waar geen verlichting is, jongeren op de weg fietsen, terwijl er goede fietsstroken zijn. Dat kan levensgevaarlijke situaties tot gevolg hebben, dat is te gek. We praten vooral over bezoekers van de horeca.”

Menskracht
De politie zet geen extra menskracht of materieel in voor de strengere controles op goed werkende fietsverlichting. Deze week zijn er ook fietscontroles op basisscholen in Goor door de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Daarbij wordt ook naar verlichting gekeken.

Hengelo e.o.