Volledig scherm
© News United | Bert Kamp

Update | Kringloopwinkel Wawollie in Goor verwoest door brand

GOOR – De brandweer heeft de brand bij Kringloopwinkel Wawollie in Goor onder controle. Zondagmorgen vroeg brandde een groot deel van de zaak aan de Haaksbergerweg af. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden.

De politie heeft buiten het pand van Wawollie een keukentrap aangetroffen. Of deze trap mogelijk is gebruikt bij een inbraak of brandstichting, wordt onderzocht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Geen asbest vrijgekomen
Door de bluswerkzaamheden van de brandweer konden de rookwolken zo veel mogelijk worden neergeslagen. Ook is met succes voorkomen dat het vuur oversloeg naar het nabijgelegen Eternit. Er is geen asbest vrijgekomen, hoewel dat op een deel van de daken van de Kringloopwinkel wel ligt. Naar schatting een kwart van het pand is volledig verwoest.

Roetdeeltjes
Er zijn vier blusvoertuigen betrokken geweest bij de bestrijden. Er is water gebruikt uit het Twentekanaal. De brandweer heeft omstreeks 8 uur een hoogwerker verplaatst om een lastig deel van de brandhaard te kunnen blussen. Tegen 8.45 uur werd het sein brandmeester gegeven. In de omgeving kunnen roetdeeltjes aangetroffen worden.

Wawollie zit sinds 2008 in een van de opslagloodsen van Eternit aan de haven.

Update 8.12 uur: Het ziet ernaar uit dat het aan Wawollie grenzende deel van Eternit niet meer in direct gevaar is.

Update 8.45 uur: De brandweer heeft het sein brandmeester gegeven. Een kwart van het pand is verwoest. Er is nog steeds veel rook.

Update 9.02 uur: Brandweerlieden zijn druk met nabluswerkzaamheden en verwachten dat dit nog uren zal duren.

Hengelo e.o.