Volledig scherm
In De Reggehof is dinsdagavond het Alzheimer Café Goor geopend. De eerste bijeenkomst werd druk bezocht. © Angelique Lamme

Veel belangstellenden bij opening Alzheimer Café Goor

GOOR - Wethouder Pieter van Zwanenburg, gastvrouw Dinie Holkers en bezoekster mevrouw De Leeuw hebben dinsdagavond in Dwe Reggehofhet nieuwe Alzheimer Café Goor geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid van zo'n 70 belangstellenden.

Het Alzheimer Café Goor is speciaal voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en andere belangstellenden. Het is de bedoeling om meer over dementie te leren en om ervaringen uit te wisselen.

Erg blij

Angelique Lamme, directeur van woon- en zorgcentrum Herfstzon, is een van de initiatiefnemers. Zij zegt: ,,Wij zijn erg blij met de start van dit nieuwe café en ook met de grote belangstelling die er nu al is. Ik werk nu zes jaar in Goor en al die tijd was er geen Alzheimer café. Vroeger is er wel een reizend café geweest dat afwisselend door de kernen van de Hof van Twente trok, maar dat is helaas gestopt door gebrek aan belangstelling. Nu krijgt het een andere vorm. We denken dat je van vast Alzheimer Café in je eigen woonplaats veel kan leren, bijvoorbeeld over hoe je kan omgaan met dementie en de bijbehorende gedragsveranderingen. Dat geldt niet alleen voor de mensen met dementie en hun familie, maar ook voor de inwoners van Goor. Mensen met dementie blijven veel langer thuis wonen en vormen samen met ons de Goorse gemeenschap. Dat is de reden dat we de handen ineen hebben geslagen en samen dit café zijn begonnen. We hopen op veel belangstelling en dat het een voorbeeld wordt voor de andere kernen zoals Delden en Markelo.”

Samenwerking

Het nieuwe Alzheimer Café Goor is een samenwerkingsinitiatief van De Tafel van Goor, Salut, Carint Reggeland en Herfstzon. Het  wordt ondersteund door Alzheimer Nederland. De Reggehof stelt belangeloos de zaal ter beschikking.

Wanneer open?

Het Alzheimer Café Goor heeft plaats op de laatste dinsdag van de oneven maanden van 19.00 tot 21.00 uur onder leiding van de vaste gastvrouw Dinie Holkers.

Gastspreker

Ilse Peters was dinsdagavond de gastspreker. Zij is gezondheidspsycholoog en psychogerontoloog en reikte adviezen aan over hoe om te gaan met gedragsveranderingen bij dementie.

Hengelo e.o.